İŞTE KAHVENİN FAYDALARI…
Misafirlikte, iş molalarında belki de sabah bir fincan kahve içmeden güne başlamayanlar, kahvesiz yapamayanlar vardır. İşte onlara bir müjde. Kahve, içecek olması nın yanı sıra birçok faydaları da bulunmaktadır. Tabi dengeli tüketilmek koşulu ile. Yani azı karar, çoğu zarar mantığı.
Doğada pek çok yetişen türü olmasına rağmen yalnızca Coffea arabica ve Coffea robusta adındaki türlerin tarımı yapılmaktadır. Ülkemize has bir içecek olması ile öne çıkan kahve, çiçekleri beyaz ve hoş kokulu olmakla birlikte, kirazı anımsatan kırmızı meyvesi bulunmaktadır. Meyvenin içindeki çekirdekler, kurutulup öğütüldükten sonra kahve elde edilir. Tropik bölgeleri seven bitkinin boyu 8-10m.’ye kadar ulaşabilmektedir.
Sponsorlu Bağlantılar
FAYDALARI
- Baş ağrısı, karaciğer ve mide rahatsızlıklarına etkilidir.
- İçerdiği antioksidanlar nedeni ile kanser oluşumunu engelliyor.
- 1 Ekim 2010 tarihli Zaman Gazetesinde yer alan habere göre; 500.000 kişide 8 yıl boyunca araştırma yapan İngiliz bilim insanları, günde bir fincan kahvenin ölümcül beyin tümörü oluşma riskini %34 azalttığını tespit etmişlerdir.
- Beynin düşünme ve konsantre olmasına yardımcı oluyor.
- Safra taşı üretimini durdurur.
- ABD’deki bir araştırma alkolden sonra alınan kahvenin, bilinenin aksine kişiyi ayıltmadığını ortaya çıkardı. Aksine ikisinin birlikte alınması beynin yeteneklerini körelttiği kanıtlandı.
- İçerdiği kafeinden dolayı fiziksel dayanıklılığı artırır.
- Selüliti engeller.
- Houston Kanser merkezindeki bir araştırma, kahvenin prostat kanseri riskini %60 azalttığını göstermiştir.
- Astım hastalarına yardımcı bir içecektir. Uzmanlar, kuvvetli bir nefes açıcı etkiye sahip olduğunu belirtmektedirler.
- Parkinson ve Alzheimer hastalığını azaltmaya yardımcı olur.
ÖNEMLİ NOT: Her şeyin aşırısı zarar olduğu gibi, kahvenin aşırısı da vücutta yan etkiler meydana getirmektedir. Bu olumsuz etkiler maalesef azımsanmayacak kadar çoktur. Şunu belirtelim ki, en başta, kahve bağımlılık yapan bir içecektir. Araştırmalar, aşırı tüketildiğinde, kalpte ritim bozuklukları, tansiyonun yükselmesi, ülserin azması, şeker hastalığını olumsuz yönde etkilediği, migreni tetiklediği, vücutta mineral kaybı ve doğurganlığı olumsuz yönde etkilediğini göstermiştir.
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar