Sitede Arama Yapayım
Diğer Konulara Bakayım
Son Yayınlananlar Nelerdir?
Yorumları Okumak İsterim

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI
üzüm çekirdeği yağıÜzüm çekirdeği yağına üzüm yağı da denilmektedir. Üzüm yağı, Vitis vinifera adı verilen üzüm çeşidinin tohumlarının ezilmesi ile elde edilen bir bitkisel yağdır. Üzüm yağı genel olarak salata ve yemeklerde kullanılabilir. Üzüm yağı salata sosları ve değişik sosların hazırlanmasında, pişirme, kızartma için kullanılabilir. Yanı sıra haricen kullanımda da şifa kaynağı olması söz konusudur. Üzüm çekirdeği yağı masaj olarak dış deriye uygulandığında şaşırtıcı sonuçlar göstermektedir. Üzüm çekirdeği yağı çoğu insan tarafından tercih edilen çok hafif, tatlı ve ince bir aromaya sahiptir. Genellikle rengi açık, bazen de sarı / yeşil bir görünüm sergilemektedir.  Öncelikle İtalya’da üretilmekte olan üzüm çekirdeği yağı,  cilde kolayca nüfuz edebilme özelliğine sahiptir. Diğer üretici ülkeler arasında İspanya, Fransa ve Arjantin bulunmaktadır.Üzüm çekirdeğindeki linoleik asit yağ asitleri hücre zarı ve cilt için gerekli olan yüksek bir içeriğe sahiptir.

Sponsorlu Bağlantılar

Üzüm yağının ayrıca eczanelerde satılan kapsülleri de bulunmakta olup günde 1 kapsül alınması önerilmektedir. Uzmanlar üzüm çekirdeği yağına günlük olarak 1 tatlı kaşığı ile başlamanızı önermektedirler. 10 gün sonra ise bu miktarın günlük ½ çay kaşığı kadar dozu azaltınız.

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞINI OLUŞTURAN ETMENLER
Üzüm çekirdeği yağı büyük oranda(%72) oranında Linoleik asitten oluşmuştur. Bundan başka Oleik asit(%16), Palmitik asit(%7),
Heksadekanoik asit% 7, Stearik asit(% 4) az miktarda ise Alfa-linolenik asit ve Palmitoleik Asit’ten oluşmuştur.

Üzüm Çekirdeği yağı az miktarda E vitamini içerir. Fakat bu oran elbette aspir yağı, pamuk yağı veya pirinç kepeği yağından fazladır.

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞININ ETKİLERİ
Üzüm yağının birçok faydası bulunmaktadır. Özellikle kozmetikte kullanımı yaygındır. Üzüm çekirdeği yağı cilt nemlendirme kontrolü için tercih edilen bir kozmetik üründür. Üzüm çekirdeği yağı gerçekten harika bir nemlendirici olarak cildi besleyerek hizmet eder. Bu yağ cilde parlak bir dokunuş katar. Hafif ve ince bir yağ olduğu için üzüm çekirdeği yağı aromaterapide kullanılan temel yağlardandır. Üzüm çekirdeği yağı güçlü bir antioksidandır. Bu antioksidanlar E vitamininden 50 kat, C vitamininden ise 20 kat daha güçlüdür.

KALP SAĞLIĞI: Üzüm çekirdeği yağı düşük total kolesterole yardımcı olur. Faydalı HDL (yüksek yoğunluklu lipoprotein) konsantrasyonu artırır.  Aşırı kolesterolü vücut hücrelerinden geri taşıyarak karaciğerden uzaklaştırılmasını sağlar. Yanı sıra yapılan bir çalışmada, araştırmacılar üzüm çekirdeği yağının arterlerde kalp krizi ve inmeye neden olan plakların serbest kalmasına yardımcı olduğunu tespit etmişlerdir.
MEME SAĞLIĞI: Üzüm çekirdeği yağı, kanser olmayan meme kistlerinden meydana gelen bazı şişliklerin küçülmesine yardımcı olabilir.
DOLAŞIM SAĞLIĞI: Üzüm çekirdeği yağı cilt rengi ve cilt dokusunu iyileştirerek varislerin küçülmesine yardımcı olabilir. Bu yağ, C vitamini için bir katalizör görevi görür ve ekstremiteler dahil olmak üzere vücudun tüm alanları için besin açısından zengin kan akışını arttırır.
GÖZ SAĞLIĞI: Üzüm çekirdeği yağı gözdeki küçük kan damarlarının daha verimli çalışmasına neden olarak gözün görme yeteneği geliştirebilir.
Üzüm çekirdeği yağının bilinen diğer özellikleri faydaları şunlardır;

  • Ağız içi yaraları için destek bir üründür.
  • Kalp hastalıkları riskini azaltır.
  • Vücutta oluşan serbest radikallerin verdiği hasarı tersine çevirir.
  • Her türlü gıdaya karıştırılarak tüketilebilir.
  • Cilt kırışıklıklarını giderir ve cilt sarkmasını önler.
  • Yorgun ve ağrıyan vücut için büyük bir rahatlama sağlar.
  • Eklem, damar ve vücut doku esnekliği artırmak için fayda sağlar. Üzüm çekirdeği yağı artriti önlemeye yardımcı olabilir. Eğer artritten muzdaripseniz, üzüm çekirdeği yağı iltihap nedenli ağrıları azaltabilir.
  • Kan dolaşımını hızlandırır ve alerjiye neden olan histamin maddesinin oluşumunu önler.
  • Astım semptomları azaltır.

Bunların dışında üzüm çekirdeği yağı saç bakım ürünlerinde ve güneş yanığı losyonlarında, vücut, dudak ve el kremlerinde de kullanılan bir yağdır.

Sponsorlu Bağlantılar


KONU HAKKINDA YAPILMIŞ YORUMLAR
    Selin

    Bir çok sitede araştırdığım ve genetik bir problemim olan gözaltı şişlerime ve morluklarıma iyi gelecek bir ürün arıyordum. Bir sürü site gezdim ve herkesin üzüm çekirdeği yağını övdüğünü gördüm. Biraz araştırmayla en azından deneyim dedim ve vitaminler.com ‘dan üzüm çekirdeği yağı siparişi verdim. Henüz 2 gün oldu fakat etkisini gösterir göstermez buraya yazacağım.Sağlık dolu günler dilerim.

    şeker

    Merhaba benim de gözalti morluklarim var . Uzum cekirdegi yagını aldim 3 gün oldu bi degisiklik olmadi. Aktardan 12tl ye aldim. Ama herkes övmüstü bu yagi bana neden etkisi olmadi. Baska bisey bilen varsa önersin lütfeeeeen….

    seker

    Uzum cekirdegi yagi bi ise yaramiyor. Var mi baska etkili bi ürün gozalti morluklari icin !!!

Bu Konu Hakkındaki Düşüncelerinizi Yazın



.: Sitemizden Seçme Konu Başlıkları :.
Mısır Püskülü
Kişnişin Faydaları
HURMA, TAM BİR BESİN DEPOSU
Yaban Mersininin Faydaları
Kimyon
Adam Otu
.: Sitemizde En Son Yayınlananlar :.
Kanal D Doktorum Programı

Program Kanal D de Hafta içi Her gün Saat 09.00 Da yayınlanmaktadır. Programın sunucuları Dr. Aytuğ KOLANKAYA ve Zahide YETİŞ'dir.

ENDER SARAÇ’LA SAĞLIKLI GÜNLER

“ENDER SARAÇ’LA SAĞLIKLI GÜNLER” hafta içi her sabah saat 10.45’de Canlı Yayın ile Kanaltürk Ekranında siz değerli izleyicilerini bekliyor

Zahide İle Yetiş Hayata Programı

Atv de yayınlanan programda Zahide YETİŞ konuklarının sorunlarına çareler buluyor. Aynı zamanda dini konuların da açıklığa kavuşturulduğu programda sağlık, sosyal hayat, psikoloji gibi konular işlenmektedir.